Változatosság

Minden bringás más-más igénnyel érkezik, és a mi feladatunk a legjobb megoldást megtalálni a problémádra

Egy hagyományos szervizt működtetünk, több évtizedes tapasztalattal, hogy minél több gondtalan kerékpárost lássunk az utakon. Kérdezz bátran! Ha tudunk, szívesen segítünk! Hasznos tippekre, jó ötletekre, tanácsokra számíthatsz, ha hozzánk érkezel.

Elromlott? – Mi megjavítjuk!

Kevés idegesítőbb dolog van egy nem jól működő kerékpárnál. Csaknem minden kerékpár javítását  el tudjuk végezni, pontosabb igényeket telefonon egyeztetjük. A kisebb javításokat pár napon belül. Felesleges tovább szenvedned a kattogó, fék nélküli bringáddal. Látogass el hozzánk, és legyen neked is öröm a kerékpározás!

Hívjon
BringaXL Kerékpár Szerviz

Telefonos időpont egyeztetés

Kerüld el a hosszas várakozást és egyeztessük telefonon mikor tudod elhozni a kerékpárt, és mi a probléma.

Várlak a megbeszélt időpontban

Átbeszéljük a teendőket és az irányárat. Ha a javítás közben valami további pontosításra szorul, telefonon kereslek. Mikor befejeztem a munkát, értesítelek és megbeszéljük mikor tudod átvenni a kerékpárt. Ekkor tudod kifizetni és kapod meg a számlát.

Hívjon

Leggyakoribb kérdések

Összegyűjtöttük azokat a szervizt érintő kérdéseket, amikkel leggyakrabban találkozunk.

Szervizünk családi vállalkozásként működik így elég rugalmas nyitvatartással üzemel. Célszerű időpontot egyeztetni, ami többnyire csak egy telefonos érdeklődés aktuális nyitvatartásunkról.

Gyakran hétvégén is nyitvatartunk, de érdemes telefonon egyeztetni.

A munkák többségét egy héten belül, kisebb javításokat egy-két nap alatt tudjuk elvégezni. Ez alól kivételt képet a deffekt javítás, ami többnyire helyszínen megvárható.

Egy belső csere többnyire 15-20 perc, ami a helyszínen megvárható.

Igen! Szeretjük munkánkat legnagyobb precizítással végezni. Ehhez gyakran kénytelenek vagyunk mi lemosni bringát, ami növelheti a szervizelés költségét.

Rendkívüli esetben, telefonos egyeztetést követően Velencei-tó környékén akár helyszíni kiszállást is tudunk vállalni. Ilyen helyszíni kiszállás minimális szerviz díja: 15.000Ft.

Abban hiszünk, hogy egy szolgáltatásnak mindenek előtt jó minőségűnek kell lennie. Nekünk nem célunk a legolcsóbbnak lenni, és silányabb minőségű, de kedvezőbb árú alkatrészeket beszerelni. Pontos árlistánkról itt tájékozódhattok: szerviz árlista

Szívesen segítünk szaktudásunkkal, hogy a mindenki a számára legmegfelelőbb kerékpárt válassza. Ezért online tanácsadásba kezdtünk! Egy ilyen kb. 30 perces alkalom ára 7 500Ft. Itt szakmai véleményt mondunk akár több féle kerékpárról, alkatrészeiről, egyénileg testre szabva.

Igen! Az üzembe helyezett kerékpár átadásakor, a vásárlás során kapott jótállási nyomtatványt kitöltjük, és igazoljuk, hogy az üzembe helyezés szakszerűen megtörtént. 

Jó tudni, hogy szükség esetén a jótállás érvényesítése kizárólag azokra a kerékpárokra vonatkozik, amelyeknél a szervizben végezték el az üzembe helyezést.

Hogyne! Szívesen építünk kerekeket MTB, országúti, vagy akár városi kerékpárokba is. Ez az egyik kedvenc területünk, amit örömmel végzünk, egyedileg speciálisan az adott igényekhez igazodva.

Ez nem a fő profilunk. Egy teljes kerékpár megépítéséhez nem csak a szakmai tapasztalatunkra, de a kerékpáros részéről is nagy bringás tapasztalatra , önismeretre van szükség. Szívesen segítünk egy kerékpár átalakításában, egyedivé tételében, de teljesen egyedi kerékpár építést nem vállalunk.

Ugyan nem vagyunk kerékpárbolt, de esetenként megfordul nálunk egy-egy jó minőségű kerékpár, amit szívesen ajánlunk. Így érdemes lehet erről telefonon, vagy személyesen érdeklődni.

A kerékpárok karbantartási igénye jelentősen függ attól, hogy hogyan használod, milyen környezetben, milyen típusú a kerékpárod.. Általánosságban azt mondanám, hogy rendszeres karbantartással és ellenőrzéssel meghosszabbíthatod a kerékpár élettartamát, és csökkentheted a váratlan meghibásodások kockázatát is. A fontosabb dolgokat célszerű hetente vagy havonta ellenőrizni.

Ajánlom, hogy legalább évente egyszer vidd szervizbe egy alaposabb átnézésre és karbantartásra. Ez segít neked abban, hogy az esetleges problémákat a szerelő időben észrevegye és megelőzze.

Egy hosszabb túra előtt, intenzív használat után, vagy időjárási körülmények változása esetén is érdemes ellenőrizni és szükség esetén karbantartást végezni.

A kerékpárgumi belsők nyomását megfelelő keménységre fújni fontos ahhoz, hogy biztosítsa a kényelmes és biztonságos kerékpározást.

A külső gumi oldalán találod meg a minimális és maximális nyomás értéket PSI vagy BAR mértékegységben.

Az optimális kerékpárgumi nyomás megtalálásához kísérletezz egy kicsit. Próbálj meg olyan nyomást találni, amely kényelmes kerékpározást biztosít. Az optimális nyomás hozzájárul a hatékonyabb kerékpározáshoz és a kerékpár stabilitásához.

Használj megbízható nyomásmérőt a megfelelő nyomás ellenőrzéséhez. A precíz nyomásmérővel könnyen ellenőrizheted és beállíthatod a kívánt nyomást.

A túlzottan alacsony nyomás növelheti a defekt kockázatát, míg a túlzottan magas nyomás csökkentheti a tapadást és a kényelmet. Próbáld meg az előírt tartományon belül megtalálni az optimális nyomást a saját kerékpározási stílusodhoz, terepviszonyokhoz.

A külsők cseréje különböző okok miatt lehet indokolt.
Ha a külső futófelülete elkopott, elöregedett, rugalmatlan, vagy az oldalfala repedezett.

Gyakori defekt esetén, a futó felület annyira sérült lehet, hogy célszerű kicserélni.

Ritkán, de előfordulhat szálszakadás a gumiban (ezt szemmel is jól látod), ilyenkor instabilnak érzed a kereket,  minél előbb ki kell cserélni.

A két kerék különféle állapotban lehet, tehát mindig ellenőrizd mindkét külsőt. A külső élettartamát jelentősen megnövelheted azzal, ha tároláskor véded a direkt napsütéstől.

A kerékpárlánc csere gyakorisága a kerékpár használati módjától, az időjárási körülményektől, a tisztítás és kenés rendszerességétől, valamint a lánc minőségétől is függ.

Néhány jel, hogy cserélni kell a láncot:
A lánc kopik és nyúlik ahogy használod őket. Ellenőrzése egyszerűen megvalósítható láncnyúlásmérő eszköz segítségével.

A hajtómű, a lánc és a fogaskerekek kopása közötti kapcsolat fontos. Amikor a lánc kopik, a fogaskerekek és a hajtómű is hamarabb koptatja. Ha a láncot időben cseréled, akkor segíthet megvédeni a kopást.

Gyakrabban ellenőrizd, ha extrém módon kerékpározol, e-bike-s vagy, esetleg hegyi kerékpáros.

Természetesen! Javítással és üzembe helyezéssel is. Az általános ellenőrzés fontos gyerekeink biztonsága érdekében.

Szervizünk gyakran tanácsot is ad a szülőknek és a gyermekeknek a megfelelő méretű kerékpár kiválasztásához, mert ők még gyorsan nőnek, sűrűbben kell a méretet is az adottságaikhoz igazítani.

Igen. Érdemes azonban előzetesen telefonálni és egyeztetni a szerelővel az adott problémát és van-e a szerviznek erre megoldása.

Rólunk írták

A vélemények a google helyi vállalkozásokba érkezett véleményekből lettek kiválasztva.

“Néhány hete, szombaton, este 6- kor fogadott, jó fej volt, sokat sztorizgatott, amíg a váltót kente. Szerelési tanácsokat adott. Azóta is megy a gép.”

Hanibal Kartagoi

“Gyors, szakszerű, kedves. Furcsán hangzik, de élmény volt ott szervizelni.”

Demeter Péter