Az első kerékpárom

1977 (Hú ez sem ma volt!!!) március 5-én szombaton kaptam meg az első kerékpáromat 13 évesen. Azért emlékszem pontosan erre a napra, mert nagyon nagy álmom vált valóra. Hihetetlen mi mindenre emlékszik az ember:) 2420.-Ft volt és még 136.-Ft a világítás hozzá a József körúti márkaboltban. Ami a típusát illeti Favorit kerékpár volt, Csehszlovák gyártmány.

Már akkor kevésnek éreztem a 4 sebességet én 5-öt akartam! Később egy első váltóval már 10 sebességes lett ugyanaz a kerékpár. Innentől kezdve éjjel-nappal ezt használtam. Az Üllői utat éppen akkor újították fel (megszüntették rajta a villamost), ezért huzamosabb ideig le volt zárva az autók elől. El tudod képzelni, mekkora élmény volt a frissen aszfaltozott úton kerékpározni autós forgalom nélkül?!

Mindenféle terepet kipróbáltunk. A Barátaimmal, ha éppen nem mentünk sehova, akkor a “Csengő focit” játszottuk, komoly tétekkel:) Hallottál a Tipográfia Egyesületről? Én akkor még semmilyen szervezett csapatnak nem voltam a tagja. Nagy tisztelettel figyeltem, ahogy edzettek. Egy alkalommal úgy adódott, hogy utolértem ŐKET. Nagyot dobbant a szívem a büszkeségtől. A mai napig őrzöm ezt az érzést.